Zavarujte ljubljenčka med vožnjo s pasjo mrežo

V izogib poškodbam ob morebitni prometni nesreči se med vožnjo vedno pripnemo z varnostnim pasom. Enako moramo zavarovati tudi naše ljubljenčke. To naredimo bodisi z oprsnico, pripeto v isti nastavek, ki ga uporabljamo za varnostni pas, ali pa s pasjo mrežo. Prva različica pride v poštev zgolj, če boste psa peljali na zadnjih sedežih. V kolikor ga nameravate peljati v prtljažniku, pa brez pasje mreže ne morete zagotoviti njegove varnosti.

Na trgu so na voljo številne različice pasjih mrež iz različnih materialov. Najbolj vzdržljive so aluminijaste s posebno plastično prevleko, ki psa zaščiti pri sunkovitem zaviranju.

Namen in funkcionalnost

Primarno so pasje mreže namenjene ločevanju ljubljenčkov od ostalih potnikov. Preprečujejo, da bi pes med vožnjo zaradi kakršnega koli razloga skočil na prednje sedeže. Na ta način se voznik ne more prestrašiti in povzročiti prometne nesreče.

Pasja mreža za avto
Vožnja bo z uporabo pasje mreže bolj varna in udobna.

Poleg praktičnega razloga pa ima pasja mreža tudi varovalno funkcijo. Pes med vožnjo zaradi naglega zaviranja ne doživi poškodb. Zaradi sunkovitega zaviranja bi brez pregrade poletel proti sprednjem vetrobranskem steklu, kar bi bilo lahko usodno.

Zaradi jasne in masivne konstrukcije bo pes obenem pridobil občutek varnosti. Ker je mreža odlična imitacija pesjaka ali različnih potovalnih boksov, se bo počutil udobno in domače. Zaradi pasje mreže bo tudi lažje počival in spal.

Delilne ali razdelilne mreže?

Delilne in razdelilne pasje mreže se med seboj ločijo po lokaciji namestitve in funkcionalnosti. Delilne ločijo prtljažnik in zadnje sedeže, medtem ko so razdelilne mreže namenjene razdelitvi prtljažnega prostora na dva dela. Na enem delu lahko brezskrbno prevažamo prtljago, na drugem delu pa psa. Pes je tako ločen od prtljage in je ne more poškodovati.

V izogib politju tekočine ali pasjega lulanja po prtljažniku je priporočljiva namestitev posebnih korit. Slednja imajo visoke zunanje robove, ki preprečijo izlitje tekočine po prostoru. Ljubljenček bo tudi bolj užival med vožnjo, saj bo ležal na mehki in udobni površini.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email