Otrok v glasbeni šoli

Zakaj otroka vpisati v glasbeno šolo?

Obstaja ogromno izvenšolskih aktivnosti, zato se starši večkrat kar težko odločijo, kam naj bi sploh vpisali svojega otroka. V današnjem članku vam bomo zato razkrili nekaj pomembnih razlogov, zakaj morate svojega otroka vpisati prav v glasbeno šolo. Vse za glasbo in glasbeno šolo pa dobite kar v spletni trgovini www.symphony.si.

1. Veselje ob ustvarjanju glasbe. Enostavno povedano; igranje na glasbeni inštrument je zelo zabavno. Tudi potem, ko bodo otroci že zrasli, bodo z veseljem igrali prav za svoje zadovoljstvo. Še sam Einstein je posegel po glasbenem inštrumentu in si zaigral, še posebej takrat, ko so se mu miselni procesi začasno ustavili. Glasba zagotovo prečisti misli in umiri razburkan um.

2. Samodisciplina. Otroci se naučijo, kako planirati vnaprej ter organizirati svoj čas, da se bodo pripravili na naslednjo učno uro. Priskrbite jim tablo – urnik, na katerem bodo lahko označili, kdaj morajo vaditi in kdaj imajo učne ure. Tako se bodo naučili samodiscipline, saj bodo dobro vedeli, kdaj je čas za igro in zabavo, kdaj pa čas za učenje.

3. Višji IQ. Najbrž ste ob tej trditvi samo začudeno pogledali. A z znanstvenimi raziskavami so dokazali, da igranje na inštrument ter učne ure iz glasbe povečujejo inteligenčni kvocient. Brez dvoma nas glasba naredi pametnejše.

4. Vztrajnost in potrpežljivost. Z učenjem igranja na glasbilo se otroci naučijo pojma, ki ga lahko imenujemo zapoznelo zadovoljstvo. Da se otrok nauči igrati na določeno glasbilo, bo potreboval veliko vztrajnosti. Le z leti potrpežljivosti bo dosegel svoj cilj – na primer igranje v glasbeni skupini.

Otroška glasbena skupina

5. Delovna etika. Ko se otroci učijo igrati zahtevno glasbo, s katero se bodo predstavili na koncertu ali glasbenem tekmovanju, morajo kar trdo delati. Razviti morajo veščine drobne motorike, si zapomniti melodijo in podobno. S tem pa razvijajo svoje delovne navade, zaradi katerih bodo uspešnejši tako v šoli kot tudi v življenju.

6. Manj stresa. Z raziskavami so ugotovili, da glasba zmanjšuje stres, saj aktivira biokemične zaviralce stresa. Glasba nam pomaga, da se sprostimo in za nekaj časa pozabimo na vsakodnevne probleme.

7. Boljši spomin. Majhnim otrokom, ki se učijo v glasbeni šoli, se možgani razvijajo drugače kot tistim, ki tega ne počnejo. Sčasoma se jim izboljša tudi spomin.

8. Večja samozavest. V raziskavi so primerjali skupino otrok, ki je vsak teden trikrat obiskovala glasbeno šolo, in skupino otrok, ki glasbene šole sploh ni obiskovala. Obe skupini sta na začetku raziskave imeli enako mero samozavesti. Rezultati so pokazali, da so po treh letih obiskovanja glasbene šole imeli večjo samozavest otroci iz prve skupine. Ti otroci so se namreč naučili sprejemanja in dajanja konstruktivne kritike. Naučili so se tudi spremeniti negativni odziv v pozitivno motivacijo in si tako okrepili samozavest.

9. Glasba je čudovit hobi. Kaj vaš otrok počne v svojem prostem času? Sedi in gleda televizijo? S prijatelji igra različne računalniške igrice? Zakaj se ne bi raje naučil igrati na kakšen glasbeni inštrument. Igranje glasbe je res neverjeten hobi, zaradi katerega bodo vaši otroci v življenju še uspešnejši.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email