Prostoprogramabilni termostat za zahtevnejše zgradbe

Upravljanje s stavbami se iz ročnega vse bolj spreminja v avtomatiziranega, kar prinaša tako imenovane pametne stavbe, pri katerih imamo veliko manj skrbi z ogrevanjem, prezračevanjem, hlajenjem, nadzorom senčil, svetil in podobno. Avtomatizacija zgradb predstavlja prihodnost bivanja in uporabe poslovnih prostorov, kjer je uporaba preprostejša, prav tako pa so možni veliki energetski prihranki. Avtomatizacija prinaša tako žepu kot okolju prijaznejše stavbe.

Običajno se avtomatizacija zgradb v prvi vrsti osredotoča na ogrevanje ter ohlajanje, torej na toplotno regulacijo, ki jo omogoča pametni WiFi termostat, pri katerem poskrbimo za smiselno programiranje in tudi za daljinsko upravljanje, kadar želimo poskrbeti za spremembe, ne da bi morali biti zanje fizično prisotni v samem bivalnem ali poslovnem prostoru.

Programirani in daljinsko nastavljivi WiFi Termostat

Sobni termostat TRCPodjetje Andivi, ki se ukvarja z naprednimi avtomatizacijami zgradb za zasebne, poslovne in komercialne namene, ponuja v svojem programu sobni termostat TRC, ki je prostoprogramabilni termostat z Modbus povezavo. Večnamenski WiFi termostat omogoča nadzor nad temperaturo prostora in hitrostjo ventilatorja, z njim pa lahko avtomatizacija zgradb na področju upravljanja s temperaturami doseže popolnost sistema. Sobni termostat TRC namreč nadzira tako ventilatorje kot talno gretje, stropno hlajenje, VAV in VRV sistem, consko zračno ogrevanje in hlajenje prostorov, primeren pa je tudi za ostale hladilne in ogrevalne aplikacije.

Sobni WiFi termostat TRC je na voljo v analogni in digitalni obliki, modelu TRC-A in TRC-D. Za komunikacijo oziroma daljinsko WiFi upravljanje se pri obeh različicah uporablja Modbus. Pri prvem imamo na voljo dva analogna, pri drugem pa dva digitalna relejska izhoda.

Termostat Andivi TRB

Sobni termostat TRBZa regulacijo temperature Andivi ponuja tudi cenovno dostopnejši Andivi TRB, ravno tako daljinsko upravljani WiFi termostat, ki je na voljo v nekaj različnih izvedbah, upravljamo pa ga lahko s telefonom s sistemom Android ali iPhone. Programiranje omogoča nastavitve ure in tedenskega programiranja. Nastavitve lahko spravimo v spomin, sobni termostat pa omogoča tudi upravljanje prek tipk na dotik.

Avtomatizacija zgradb je s termostatom Andivi TRB cenovno dosegljiva vsakomur.

Zakaj je avtomatizacija zgradb tako pomembna?

Varčevanje pri stroških obratovanja vsake zgradbe je vsekakor pomembno, še bolj pa nam pametne hiše oziroma druge pametne stavbe pridejo prav, ker omogočajo največje možno udobje bivanja in popolno prilagodljivost najrazličnejših sistemov. Če se osredotočimo zgolj na ogrevanje, je vsekakor priročno, da so prostori vedno ogreti na bivalno oziroma delovno temperaturo, kadar to seveda potrebujemo. V primeru odsotnosti lahko poskrbimo za varčevalni program. Ročno upravljanje ima težave predvsem pri manjših nihanjih, torej se ne obnese v prehodnem obdobju, ko bi nas morale temperature in njihovo nihanje ves čas skrbeti. WiFi termostat pa nam lahko omogoči še več: preprosto upravljanje na daljavo, ki je tako rekoč »otročje lahko«.

  • WiFi termostat za stanovanjski objekt

Poleg termostatov ponuja Andivi tudi druge nadzorne in upravljalne sisteme, s katerimi je avtomatizacija zgradb lahko povsem dovršena. Ne le ogrevanje in hlajenje, upravljate lahko tudi zračenje, razsvetljavo stavb, vsa senčila in celo zalivanje trate. Tako postane zgradba skupek prostorov, kjer se lahko posvečamo svojemu vsakdanjemu življenju in aktivnostim oziroma svojemu delu, ne da bi skrbeli za tehnično upravljanje, ki nam lahko vzame precej časa, poleg tega pa včasih zahteva tudi veliko znanja ter izkušenj.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email