Priprava na republiške teste CPP

Kako se pripraviti na republiške teste CPP?

Za začetek razložimo, kaj je republiški CPP test. Gre za teoretični del vozniškega izpita, na katerega se lahko prijavite na svoji upravni enoti. Morate pa imeti za to izpolnjene naslednje pogoje:

  • opravljeno zdravniško spričevalo,
  • kartico PP,
  • opravljen tečaj CPP.

Cena teoretičnega dela znaša 31,91 €. A prijava in opravljanje testa je eno, mi pa bomo tokrat govorili o tem, kako se kar najbolje pripraviti nanj. Na srečo je to danes mogoče storiti celo preko spleta, zato vam ne bo potrebno hoditi nikamor.

Pripravite se na CPP test

Kot zapisano, se lahko danes povsem enostavno pripravite na preverjanje znanja, ki ga bodo od vas zahtevali republiški testi CPP. Tovrstno online simulacijo testov za CPP so omogočile določene šole vožnje, na voljo pa so simulacije za kategorije: AM, A, B, C, CE in D.

CPP testi

Da boste začutili, za kako resno zadevo gre, povejmo, da je na voljo več kot 1.400 vprašanj, prav tako pa tudi zbirka tistih najbolj zahtevnih, ki navadno pri kandidatih za vozniški izpit povzročijo kar nekaj dvomov v pravilen odgovor. Ste pripravljeni?

Kaj so pravila cestnega prometa?

Ko govorimo o varni udeležbi v cestnem prometu, je potrebno poudariti, kako zelo so pomembna pravila cestnega prometa. Bolje rečeno, kako zelo je potrebno, da se jih upošteva. A upoštevajo jih lahko le tisti vozniki, ki jih tudi poznajo.

Ravno reakcije v določenih situacijah, poznavanje prednosti, prometne signalizacije in omejitev dajejo vozniku tisti pravi občutek varnosti na cesti. Na ta način pa ni varen zgolj voznik, pač pa tudi preostali udeleženci v prometu. Še ena izmed pomembnih lastnosti dobrega voznika pa je predvidevanje.

Po znanje o CPP na splet

Ravno zato je še kako dobrodošlo, da se lahko dandanašnji kandidati za vozniški izpit o teh pravilih poučijo tudi preko spleta. Temu namenu prav gotovo odlično služi online predavanje CPP, ki kandidatu za voznika poda potrebno splošno in dodatno znanje za vožnjo motornega vozila.

Online CPP tečaj

Tovrstni online tečaji pa niso dobrodošli zgolj za bodoče voznike, pač pa tudi za tiste, ki so vozniški izpit pridobili že pred leti. Vsak, ki je kolikor toliko pošten do sebe, bo priznal, da znanje o CPP z leti nekoliko zbledi, nadomestijo pa ga leta izkušenj na cesti. A to ni vedno najboljša tolažba.

Kako poteka CPP tečaj?

Tečaj CPP v šoli vožnje poteka na način, da se predavanja razdelijo na dva dela, ki skupaj trajata 6 dni. Prvi del tečaja CPP za kategorijo B je sestavljen iz štirih dni (16 pedagoških ur) v obliki splošnega dela. Drugi del pa traja dva dni (8 pedagoških ur) v obliki dodatnega dela.

Če šola vožnje to želi, lahko v tovrstno predavanje vključi tudi online teste CPP, kar pomeni, da imate po končanem usposabljanju vsekakor dovolj znanja in samozavesti za opravljanje testa. Predavanja spremljajte zavzeto in z obilico radovednosti, saj boste le na ta način lahko posrkali vse prejeto znanje.

Po končanih predavanjih vedno povprašajte predavatelja o temah, ki vam niso povsem jasne, ali pa dodatno raziskujte v ustrezni literaturi. Tako boste lahko v vsakem trenutku povsem prepričani v pravi odgovor.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email