Kakovost v kovinsko predelovalni industriji

Kako zagotavljati kakovost v kovinsko predelovalni industriji?

Ko govorimo o tem, kako v podjetju ustvariti sliko, ki bo strankam in naročnikom dala vedeti, za kako kvalitetno podjetje gre, vsekakor ne moremo mimo kakovosti izdelkov in storitev. Veliko o tem povedo reference, pa tudi sam pristop in zagotavljanje določenih pogojev.

Kateri so ti pogoji in na kakšen način lahko z njimi podjetje stranki zagotovi, da je na prvem mestu kakovost, smo zapisali v nadaljevanju. Tokrat se bomo dotaknili kovinsko predelovalne industrije, ki je na tem področju še posebej zahtevna na različnih ravneh.

1. Vodenje podjetja

Za začetek omenimo vodenje podjetja, saj je od vodstva odvisno, kakšne odločitve se bo sprejemalo in na kakšen način bo podjetje delovalo. Le ljudje z jasno vizijo in ustreznim znanjem lahko namreč uspešno vodijo posel na tako zahtevnem poslovnem parketu.

Vodstvo se mora zavedati svoje odgovornosti, prepoznati prave priložnosti na trgu ter poskrbeti, da so na voljo ustrezni delovni pogoji. Zelo pomembna je tudi strojna oprema. Ta je na kovinsko predelovalnem področju do podjetja finančno sila zahtevna.

2. Ustrezna tehnologija

Omenili smo že, da je ustrezna strojna oprema ključnega pomena, ki pa terja tudi precejšnje finančno breme do podjetja. A brez vložka ni napredka, česar se zavedajo v vodstvu podjetja. Potrebno je iti v korak s časom in strojno opremo ves čas ustrezno nadgrajevati.

Naprava za laserski razrez cevi Lasertube LT5
Naprava za laserski razrez cevi Lasertube LT5 – Kovinc d.o.o.

Le tako lahko takšno podjetje namreč konkurira na izredno zahtevnem trgu in svojim naročnikom nudi le tisto najboljše, po najugodnejši ceni. Tu pa je potem še okoljska problematika in drugi povezani stroški. Modernejša strojna oprema porabi manj energije, hkrati pa tudi manj onesnažuje okolje.

3. Izobražen in motiviran kader

Da bo takšno podjetje uspešno in zagotavljalo kvaliteto, mora poskrbeti za ustrezno izobražen in motiviran kader. Resno kovinsko predelovalno podjetje, kot je denimo Kovinc d.o.o., zagotavlja vse mogoče storitve s tega področja. Ročno in robotsko varjenje, laserski razrez, krivljenje cevi in profilov, krivljenje pločevine, površinsko obdelavo, izdelavo konstrukcij in drugo.

Za vse to je potreben ustrezno izobražen kader, kar pomeni, da se podjetje lahko izkaže z določenimi zahtevanimi certifikati, ki dokazujejo, da ima kader usvojeno ustrezno znanje za delo, ki ga opravlja. Prav tako pa mora biti kader motiviran, dobro plačan in imeti ustrezne in varne pogoje za delo.

4. Certifikati

Kot rečeno, se podjetje kovinsko predelovalne industrije naročnikom izkazuje s pridobljenimi certifikati, ki dokazujejo, da bo delo opravljeno kvalitetno in profesionalno. Govorimo o certifikatih, kot so ISO 9001 (dokazuje etičnost, poštenost in kulturo dela), ISO 14001 (dokazuje, da se podjetje zaveda skrbi za okolje), ISO 45001 (priznanje o zavezanosti visoki poslovni kulturi), EN 1090 (dokaz o kakovosti jeklenih konstrukcij) in ISO 3834-2 (mednarodni certifikat na področju varilskih del).

Vse našteto strankam pove, da so na pravem mestu in da bo za njihovo naročilo ustrezno poskrbljeno, končni izdelek pa bo vrhunske kakovosti. Le na ta način lahko podjetje zagotovi kakovost iz prve roke in ponudi najboljše, kar trenutno premore kovinsko predelovalna industrija.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email