Mladostnik igra kitaro

Zakaj mladostniki prisegajo na kitare?

Ljudje že od nekdaj obožujemo glasbo, jo poslušamo in ustvarjamo. Ni jih malo, ki si želijo igrati na katero od številnih glasbil. Med najbolj priljubljena glasbila pa vsekakor spadajo kitare, po katerih še posebej radi segajo mladostniki.

Razlogov je več, a dejstvo je, da je kitara instrument, ki že sam omogoča popolno izvajanje določenih skladb, v sodelovanju z vokalom pa imamo lahko že pravi nastop. Mladostniki imajo svoje priljubljene skupine, kjer pa ne glede na glasbeno zvrst skorajda povsod najdemo tudi zvoke kitar.

Enostavna za učenje

Kitara ima običajno 6 strun in je dokaj enostavna za učenje. Začetnik se tako spozna z nekaj osnovnimi akordi in že lahko odigra kakšno priljubljeno skladbo. Igranja na kitaro se lahko naučimo tudi doma, saj je na spletu na voljo ogromno video posnetkov, ki nas vodijo po korakih.

Seveda se lahko igranja kitare lotimo tudi po šolsko in pri tem izberemo smer glasbe, ki jo želimo izvajati. V tem primeru zagotovo ne gre mimo klasične, koncertne glasbe. Vseeno pa se mladina rada odloča za kitaro, ker se lahko igranja naučijo kar doma, in zato, ker lahko nanjo igrajo popularne skladbe, ki so jim všeč.

Raznovrstnost je super

Kitara ni glasbilo samo za določeno zvrst. Nanjo igramo klasično glasbo, narodno zabavno, pop skladbe, balade in denimo rock ter metal. V ta namen si lahko izberemo klasično, akustično ali električno kitaro. Prav zato je to glasbilo tako zelo priljubljeno tudi med mladostniki, ki prisegajo na dobre zabave.

Akustična kitara Flight F-230 NA
Akustična kitara Flight F-230 NA – Symphony International d.o.o.

Kitaro se enostavno prinese s seboj kamorkoli. Na zabavo, k prijateljem domov, morda pa se doma zaigra na strune svoje simpatije in tako osvoji srce. Kitara je odlična izbira tudi zato, ker je cenovno zelo dosegljiva in ne zahteva pretiranega vzdrževanja.

Narodno-zabavna glasba

Pri mladostnikih je opaziti naraščajoč trend poslušanja in izvajanja narodno zabavne glasbe. In mladi ne bi bili nova generacija, če ne bi v to glasbo vpeljali kaj novega. Tako danes ne preseneti niti električna kitara. Vsekakor pa je kitara postala glasbilo, s katerim je moč povsem samostojno odigrati in poleg odpeti praktično katerokoli skladbo.

Nekoč je veljalo, da je v ta namen primerna zgolj harmonika, danes pa za izjemno zabavo v domačem duhu lahko poskrbimo tudi s kitaro. Seveda gre v tem primeru najpogosteje za akustično ali ritem kitaro, z nekaj truda pa lahko igramo domače skladbe na vse vrste kitar.

Preigravanje uspešnic

Le kaj je lepšega kot zaigrati neko priljubljeno kitarsko skladbo povsem enako, kot to počne tvoj idol ali priljubljena skupina. S kitaro je možno prav vse. Mladostniki občudujejo virtuoze na kitarah, ki jih lahko danes po zaslugi spleta zelo spodobno posnemajo.

Električna kitara Gewa VGS RC-100
Električna kitara Gewa VGS RC-100 – Symphony International d.o.o.

Še posebej kadar je govora o nekoliko bolj električnih ritmih, se lahko s posebnimi efekti in dodatki ustvari povsem identičen zvok. Mlad kitarist, ki si nekoč želi nastopati v bendu, bo zagnano vadil, dokler ne bo s svojim znanjem zlahka stopil v čevlje kitarista skupine.

Katero kitaro kupiti?

Izbira vrste kitare je povsem odvisna od tega, kakšno glasbo si želi kitarist igrati. Načeloma pa imajo tisti pravi kitaristi doma kar vse vrste kitar – od klasične, akustične in električne do bas kitare. Za začetek je morda najbolje stopiti do trgovine z glasbili, kot je Symphony International, in preizkusiti nekaj različnih kitar.

Ponudba: https://www.symphony.si/brenkala/kitare

V njihovi ponudbi najdemo vse vrste kitar – od otroških in takšnih za začetnike do tistih za prave mojstre. Ne glede na to, ali vas bolj pritegne akustika, klasika ali električni zvok kitare, boste v pestri ponudbi zlahka našli nekaj zase. In ne le kitare. Tudi torbe, drsalice, stojala, dodatno opremo za električne kitare in vse ostalo, kar bi si lahko ob tem glasbilu še želeli.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email