Gozdar z motorno žago

Revolucija na področju motornih žag

Če si želite Formulo 1 med motornimi žagami, potem imamo novico za vas. Če kdo misli, da je motorna žaga pač le žaga, se še kako moti. Tisti, ki z njimi vsakodnevno rokujejo, vedo, da temu ni tako. So prednosti in so slabosti. In so motorne žage Husqvarna.

Gre za znamko, ki že dolga leta kroji sam vrh izdelovalcev orodij in strojev, ki so namenjeni tako profesionalni kot domači rabi. In ko govorimo o raznovrstni uporabi, je jasno, da mora biti takšno orodje primerno za rokovanje v različnih pogojih in za ljudi z različnimi nivoji znanja uporabe.

Celodnevno delo terja svoj davek

Ko govorimo o motornih žagah in vzamemo v obzir delo gozdarja, ki s tem orodjem v rokah praktično preživi svoj delovni dan, je jasno, da mora biti takšno orodje karseda udobno in varno za uporabo. Nekaj tega vsekakor leži v sami teži in težišču žage, veliko pa pridoda tudi količina izpušnih plinov.

Motorna žaga Husqvarna 560 XP

Na tem mestu nam v oko pade motorna žaga Husqvarna 560 XP. Naš pogled pritegne njena sodobna oblika, nabor izboljšav in tudi naslednji podatki. Če si želite motorno žago z več moči, do 20 % manjšo porabo goriva in kar do 75 % manj izpušnih plinov, potem vsekakor ne morete mimo nje.

Odlike dobre motorne žage

Pa pokukajmo še malce v »drobovje« in poglejmo, kaj prinaša napredek tehnologije na tem področju. Ko govorimo o modelu motorne žage, ki smo jo omenili nekoliko višje, je potrebno omeniti nekaj ključnih podatkov. Gre za zares vrhunski izdelek mojstrov s tega področja.

RevBoost sistem poskrbi za izjemno hitro pospeševanje in visoko hitrost verige. Za to pa je zaslužen boljši vžig, ki je na voljo v 2-sekundnih intervalih. X-Torq je motor žage, ki zagotavlja nižjo porabo in manj škodljivih emisij za okolje. AutoTune je dejansko avtomatski uplinjač, ki zagotavlja optimalno moč z avtomatskim nastavljanjem. Air Injection pa bo s čiščenjem vsesanega zraka poskrbel za mirnejši tek in manjšo obrabo.

Optimalno razmerje med kakovostjo in ceno

Predhodno smo že omenili, da je potrebno pri motornih žagah biti pozoren na njihovo kakovost izdelave, saj se večinoma nahaja v rokah delavca, ki je nanjo vezan skozi celoten delovni dan. Pa ne glede na to, ali je tako ali pa jo potrebujete morda zgolj občasno za delo doma, boste s pravo izbiro na koncu veliko prihranili.

Motorne žage Husqvarna zagotovo sodijo v sam vrh motornih žag, saj njihova kvaliteta zaznamuje praktično vsak pogovor, ki omenja motorne žage. Cene teh sila zanesljivih pomočnikov za delo na terenu so različne, a na vsak način primerne za tisto, kar ponujajo.

Posvet s strokovnjakom

Morda ste sami strokovnjak s tega področja, ali pa zgolj nekdo, ki tu in tam potrebuje kvalitetno motorno žago. Za nasvet vsekakor prosite strokovnjaka na tem področju, ki ga boste našli v podjetju LESOTEKA TRGOVINE.

Pestra ponudba zna človeka spraviti v dvom in takrat je najbolje prisluhniti izkušeni osebi, ki bo glede na vaše želje hitro prepoznala najbolj optimalno izbiro. Zgoraj omenjena motorna žaga Husqvarna 560 XP pa bo zagotovo zadovoljila vse tiste, ki iščete vsestransko učinkovito žago.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email