Toplotna črpalka

Zakaj toliko »hrupa« okoli toplotnih črpalk?

Odgovor je lahko zelo kratek. Zato, ker se splača! A tokrat vam bomo priskrbeli malce bolj obširno razlago in tudi več različnih odgovorov na vprašanje iz zgornjega naslova. Dejstvo pa je, da se lahko z njihovo uporabo zares veliko prihrani. In prav prihranek pri stroških ogrevanja je vodilo vsakega odgovornega gospodinjstva.

Ogrevalne toplotne črpalke so tehnologija, ki nam omogoča prav to. In ne le, da je moč na ta način nekaj prihraniti. Prihranki so lahko zares visoki, saj za svoje delovanje potrebujejo zgolj zrak, ki je povsod okoli nas, vodo in nekaj malega električne energije, ki skrbi za delovanje naprednega sistema.

Za kakšen objekt je primerna toplotna črpalka?

Odgovor na to vprašanje vas bo še prav posebej razveselil. Vgraditi jih je moč praktično v skorajda vsak objekt. Če ste pred časom poslušali o tem, da se toplotne črpalke vgrajuje zgolj v novogradnje, lahko na to trditev kar pozabite. Ta sila napreden kos ogrevalne tehnologije namreč lahko vgradite tudi v obstoječe objekte.

Seveda je prej smotrno razmisliti o tem, v kakšnem stanju je toplotna izolativnost objekta, saj se v primeru, da je ta slabša, nekoliko zniža tudi sama efektivnost naprave. Torej, ali so okna in vrata v primernem stanju, kako je s fasado in streho.

Bom s toplotno črpalko znal upravljati?

Visokotemperaturna ogrevalna toplotna črpalka OrcaOgrevalne toplotne črpalke, kot je denimo Orca, so zasnovane z mislijo na končnega uporabnika. Tako boste povsem brez težav krmilili z njimi celo iz udobja domačega naslonjača. K temu bo pripomogel nadvse bistro zasnovan uporabniški vmesnik in vam pomagal do optimalne temperature vašega doma celo na daljavo.

Pozabite na kurilno olje, pelete in druga draga goriva. Pred vami je najcenejši sistem ogrevanja, ki vas bo prepričal in tudi navdušil ob pogledu na naslednjo položnico. Nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Poslej bo le še boljše in topleje.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email