S krivljenjem cevi do zapletenih oblik

Krivljenje cevi je eden osnovnih postopkov obdelave kovin v ključavničarskih obratih oziroma v proizvodnji kovinskih izdelkov, z njim pa lahko krivimo tako cevi z okroglim presekom kot tudi tiste, ki so v osnovi elipsastega prereza, kvadratne ali pravokotne. Krivljenje cevi je preprost mehanski postopek, s katerim lahko cev iz ravne spremenimo tudi v izjemno zapleteno obliko, ki je potrebna za končni izdelek.

Vas zanima, kako točno poteka postopek krivljenja in kaj vse je, poleg samih cevi, možno s pomočjo temu namenjenih strojev kriviti?

Kako poteka krivljenje cevi?

CNC krivljenje ceviPri vsakem izdelku je najprej potrebno izbrati cev, ki mu odgovarja – tako po obliki samega prereza kot tudi po materialu in debelini. Kakšne cevi je mogoče kriviti, je odvisno tudi od stroja, ki ga uporabljamo, oziroma od njegove zmogljivosti.

Krivljenje cevi se izvaja v stroju s tako imenovanim potiskom trna: vstavi se ravna cev, ki se vpne, nato pa se na želenem mestu s potiskom poskrbi za ukrivitev do mere, ki jo predhodno nastavimo. Stroji za krivljenje cevi  so CNC krmiljeni, torej je postopek krivljenja dejansko v celoti avtomatičen oziroma računalniško voden, z njim pa lahko cev spremenimo tudi v tako neverjetne oblike, kot so spirale. Vse je pač odvisno od tega, kakšen radij krivljenja izberemo oziroma kakšen proizvod želimo in za kakšen namen – pa tudi na estetiko pogosto ne gre pozabiti.

Tako kot cevi, lahko krivimo tudi različne kovinske profile (L, T in podobno).

Krivljenje profilov
Za krivljenje profilov ali cevi se obrnite na podjetje Kovinc d.o.o.

Krivljenje cevi, laserski razrez cevi, prav tako pa tudi varjenje (robotsko ali ročno) so osnove za izdelavo najrazličnejših sodobnih kovinskih konstrukcij, vse od preprostih ograj ali na primer stojal za kolesa, pa vse do velikih konstrukcij, kot so nosilci visokih oglasnih tabel ter tudi najrazličnejše stavbe.

Vas krivljenje cevi zanima še bolj podrobno? Najbolje bo, da postopek bolje spoznate pri podjetju za izdelavo kovinskih izdelkov oziroma v ključavničarstvu, kjer vam bodo predstavili vse možnosti, prav tako pa se boste lahko seznanili tudi z drugimi postopki za preoblikovanje kovinskih polizdelkov.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email