Osvežite stanovanje z dekorativnimi nalepkami

Dekorativne nalepke so namenjene enostavni popestritvi stanovanja, ne da bi vam bilo potrebno za to vzeti v roke čopič in barvo. Stenske nalepke se najpogosteje uporabljajo v otroških sobah, torej tam, kjer so starši nekoč po stenah risali cele umetnije, ki pa jih je bilo potem, ko so se jih otroci naveličali, precej težko odstraniti. Drugi najpogostejši razlog za uporabo nalepk je prav gotovo prekrivanje »napak« na stenah – dekorativne nalepke hitro in enostavno prekrijejo madeže, ki so na steni nastali zaradi otroških prstkov, ljubljenčkov ali zaradi kakšne nezgode pri pripravi hrane. Vsekakor pa so stenske nalepke odlična popestritev sten tudi takrat, kadar nimate nobenega izgovora, temveč si enostavno želite, da bi bile stene lepše, bolj živahne in bolj pestre.

Kako izbrati dekorativne nalepke?

Najprej izberite primerno steno. Najbolje, da gre za steno, ki je pretežno prazna, ne pa zasičena s slikami, fotografijami, policami in podobno. V nasprotnem primeru se vam bo zgodilo, da nalepke ne bodo prišle do izraza oziroma stena nebo delovala lepša, temveč prepolna oziroma kičasta.

Stenska nalepka Bon appetit
Stenska nalepka Bon appetit

Izmerite prostor, ki vam je na voljo za nalepko, saj morate vse dele nalepke razporediti tako, da bodo med seboj primerno oddaljeni. Prav tako ne bo dobro, če boste morali del nalepke odrezati, ker bo zanj enostavno zmanjkalo prostora.

Razmislite o motivu stenske nalepke (http://dekorativne-nalepke.si/). Ta naj se sklada s splošnim vzdušjem v prostoru oziroma z dekoracijo. Prav tako je motiv odvisen od površine, kamor boste nalepko namestili. Če bi radi na steno nalepili drevo, je treba običajno pričeti z lepljenjem od tal, drugi motivi pa so lahko tudi povsem sredi stene. Če boste namestili dekorativne nalepke v otroško sobo, si lahko privoščite nekaj več svobode, sicer pa ne pozabite, da bodo nalepke s podobo rib verjetno bolj primerne za kopalnico, ne pa dnevno sobo.

Stenska nalepka Ribe
Stenska nalepka Ribe

Kaj pa barve? Veliko ljudi se odloči, da bo nalepke namestilo na belo steno, nalepke pa izberejo v črni. Če boste glede izbire barv bolj drzni, bodo vaše stenske nalepke gotovo prišle bolj do izraza. Ne bo odveč, če steno ali del stene prebarvate na temno modro, na njo pa namestite zlate nalepke, ali pa na živo rdečo podlago namestite črne in na črno podlago bele.

Ste vedeli, da lahko pri dekorativnih nalepkam izbirate med barvami in materiali? Res je, če vam nalepka v določeni barvi ni všeč, jo lahko naročite v tisti, ki vam bolj ustreza, prav tako pa lahko po vaših željah prilagodijo dimenzije. Še bolje pa je, če se nekoliko poigrate tudi z materiali – za spalnico bo na primer nekaj posebnega razkošen videz nalepk, ki so izdelane iz folije, ki deluje kot žamet.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email