Družabne igre za vse starosti

Igrali naj bi se le otroci, kajne? Ni povsem res. Tudi odrasli imamo radi družabne igre, pri katerih se lahko pridružimo svojemu podmladku ali pa jih igramo skupaj s prijatelji in si tako krajšamo čas na dopustu oziroma preženemo kak deževen dan. Družabne igre moramo vedno izbirati tako, da so primerne za starost igralcev, pri čemer se velja ravnati po starosti in spretnosti najmlajšega. Seveda imajo pri marsikateri igri odrasli očitno prednost, saj imajo več znanja. Še zlasti takrat, kadar igra zahteva tako imenovano trivialno znanje, izražanje z besedami ali risanjem, je prednost očitna. Najdejo pa se tudi družabne igre, pri katerih ni tako in nas malčki in predšolski otroci lahko brez težav prekašajo. Odlično jim gredo nekatere povsem klasične igre, kot so na primer domine ali spomin.

Mora biti družabna igra zapletena in draga?

Da bi uživali ob igranju družabne igre, je pomembno, da je ta v prvi vrsti zabavna in zahteva veliko interakcije. Ravno zato so priljubljene družabne igre, kjer udeleženci tekmujejo med sabo, tako kot na primer pri »človek, ne jezi se«. Med sodobnimi igrami je tudi veliko takšnih, ki so smešne – na primer igre, pri katerih je obvezen del pantomima.

  • Človek, ne jezi se

Nekatere družabne igre vas lahko stanejo tudi trideset evrov, načeloma pa lahko kakovostno družabno igro kupite za precej manj denarja ali pa nakup niti ni potreben. Se še spomnite, da ste se s prijatelji igrali vislice, pa tri v vrsto (križci in krožci) in mnoge druge igre, za katere je potreben samo list papirja in pisalo? Tudi potapljanje ladjic in še marsikaj lahko naredite kar sami, in to v zelo kratkem času.

Družabne igre, ki spodbujajo učenje matematike

Med družabnimi igrami je zelo veliko tistih, ki učijo osnove matematike – in te so tudi najbolj razširjene in najbolj znane. Veliko je iger, pri katerih je potrebno šteti, prepoznavati barve, oblike, zaporedja …

Vendar pa učenje matematike ni vse, kar vam lahko ponudi družabna igra. Pokukali smo na spletno stran vlakec.si in hitro ugotovili, da nas lahko družabne igre tudi učijo strategije, urijo spomin, nam pomagajo osvajati besede, nas učijo pogajati se in trgovati, pomagajo razvijati prostorsko predstavo, nas učijo statike, prepoznavanja živali …

Spletna trgovina Vlakec.si

Sodobne družabne igre dejansko pokrivajo vsa področja razvoja in tako lahko otrokom pomagajo osvajati nova znanja in spretnosti, marsikatera družabna igra pa tudi za odrasle ni mačji kašelj in  zahteva kar veliko napenjanja možganov, kar pride seveda vedno prav.

Želite objavo deliti s prijatelji?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email